Nuorten MM-kisat 2019 Yhteislähtökisa - Huippuhauskaa otatusta maailman parhaita vastaan

Tällä viikolla julkaisen sarjan, jossa kerron jokaisesta kisastani Tanskassa 28.7. - 3.8. järjestetyistä nuorten MM-kisoista. Jutut tulee päivittäin samassa järjestyksessä, kuin ne kisattiin. Tämä on sarjan neljäs osa yhteislähtökisasta.

Kisasivut: http://wmtboc2019.dk/

Tulokset ja väliajat: http://wmtboc2019.dk/mixed-relay/official-results/

GPS-seuranta: http://sportrec.eu/ui/#1ejg3r8

Muut osat:

Sprintti (1): http://www.juha-lilja.com/blogi/2019/8/6/nuorten-mm-2019-sprintti

Keskimatka (2): http://www.juha-lilja.com/blogi/2019/8/8/nuorten-mm-kisat-2019-keskimatka

Pitkä matka (3): http://www.juha-lilja.com/blogi/2019/8/9/nuorten-mm-kisat-2019-pitka-matka

Viesti (5): http://www.juha-lilja.com/blogi/2019/8/11/nuorten-mm-kisat-2019-viesti

Tulossa viimeistä edelliselle rastille. Kuva: SSL/Timo Mikkola

Tulossa viimeistä edelliselle rastille. Kuva: SSL/Timo Mikkola

Torstaina oli lepopäivä. Aamupäivällä käytiin poikien kanssa ajamassa lähellä oleva maastopyöräreitti ja vähän tietä lisäksi. Iltapäivällä oli perinteisesti yllätysohjelmaa välipäivälle. Tällä kertaa tutustulliin kalkkikaivokseen Viborgin länsipuolella. Lisäksi juotiin mitalikahvit ja syötiin jätskit alkuviikon mitalisteille ja loppuviikon tuleville mitalisteille.

Perjantaina vuorossa oli yhteislähtökisa. Tiesin, että voin pärjätä hyvin. Kisa ajettaisiin pienellä alueella, neljällä eri lenkillä. Maastossa oli taas tarjolla maastopyöräreittejä ja suoraviivaisia leveämpiä uria. Kävin illalla sängyssä taas mielessäni läpi erilaisia mahdollisia tilanteita kisan ajalta. Jos ajaisin porukan kärjessä tai yksin karussa. Entä jos olen supussa porukan hännillä. Jos muut pummaa, tai kaikki muut ajaa eri hajonnalle. Tarkoituksena oli ottaa oma vauhti muilta kilpailijoilta ympärillä, mutta suunnistaa täysin itse riippumatta siitä, mitä muut tekisivät. Kisa oli kuuden kilometrin päässä majoituksesta, joten ajoimme sinne pyörillä aamulla. Kassit lähtivät autolla jo aikaisemmin. Kisapaikalle saavuttua laitoin loput kamat kisakuntoon, lämmittelin vähän ja katsoin aikuisten lähdöt. Lämmittelin vähän lisää ja kohta olikin jo meidän lähdön vuoro.

Lähdin paikalta numero seitsemän. Se oli hyvä lähtöpaikka, vähän sisäkurvin puolella ensimmäiseen loivaan mutkaan. Oikealla puolellani oli tyhjä paikka, espanjalainen jätti starttaamatta. Se tiesi lisää tilaa minulle lähdössä. Kartat saatiin kaksi minuuttia ennen lähtöä. Kaksi kaksipuoleista karttaa ja valkoinen paperi nidottuna päälle. Asetin nipun telineeseen muovin alle ja pidin siitä kiinni. Valkoisen paperin saisi poistaa viisitoista sekuntia ennen lähtöä. Kun oli minuutti aikaa lähtöön, irroitin niitin kartan kulmasta. Viisitoista sekuntia ennen lähtöä tuli komento, saa katsoa karttoja. Heitin valkoisen paperin maahan ja suljin karttatelineen. Aloin lukea rataa. Ykköselle reitti olisi helppo, K-pisteeltä vasemmalle, järven rantaa oikealle, tietä ylös ja polulle oikealle. Lisäksi ehdin katsoa kakkosvälin. Viisitoista sekuntia kului nopeasti ja lähtölupa tuli. Otin terävät polkaisut, jotta en jäisi pakan keskelle sumppuun. Pääsin hyvin liikkeelle ja olin noin viiden ensimmäisen joukossa K-viitoituksella. Tilaa oli hyvin ja ennen K-pistettä kiihdytin vielä hieman varmistaakseni, että vasemmalla puolellani ei ole ketään, kun käännyn K-pisteeltä vasempaan. K-pisteen jälkeen pääsin Tsekkien Hasekin ja Wohankan perään alamäkeen. Osa, joilla oli toinen hajonta, kääntyi heti kohta oikealle. Jatkoin Tsekkien perässä alas järven rantaan, rannasta ylös ja oikealle polulle suunnitelman mukaan. Rastilta vasempaan ja oikealle tietä. Tsekit meinasi kääntyä liian aikaisin vasemmalle. Huomasin, että se ei ole vielä oikea polku, vaan maastopyöräuran merkkipaalu näkyi vasta edessäpäin. Ajoin Tsekkien ohi ja käännyin ensimmäisenä singletrackille muu porukka perässäni. Rastin jälkeen jatkoin yhä singletrackia. Kuulin, että joku jatkoi perässäni, mutta en kuullut oliko siellä yksi vai monta. Jatkoin uraa liian pitkälle sen uran yli, josta oli tarkoitus jo kääntyä. Muut seurasivat ja kun tulin seuraavalle uralle olin vähän epäröivä, missä oltiin. Joku taisi vähän törmätäkin muhun karttaa lukiessaan, kun hidastelin. Venäläinen Buzovkin tuli ohi ja jatkoi uraa varman näköisesti eteenpäin. Tajusin, missä oltiin ja lähdin perään. Tiellä, jolle tultiin ajoi porukkaa, luulin heidän tulevan eri hajonnalta, mutta GPS-seurannasta selvisikin, että ne tulivat samalta hajonnalta eri reittiä. Kolmonen ja nelonen oli helppoja, vitoselle kiersin oikealta tietä. Vitosella näin taas Hasekin, joka tuli eri reitinvalinnalta vähän mun edelle. Lähdin perään ja ajettiin tietä yleisörastille, jossa olisi ensimmäinen kartan kääntö. Aloin kääntää karttaa jo juuri ennen viimeistä risteystä oikealle, mikä oli virhe, sillä samassa huomasin risteyksen olevan hiekasta pehmeä ja tien lähtevän siitä pehmeään ylämäkeen. Yksi käsi tangossa ja toinen kartoissa sain juuri pidettyä itseni pystyssä. Tilaa oli vähän, kun porukkaa tuli myös toisesta suunnasta toiselta hajonnalta. Selvisin mäestä ja sain kartan käännettyä telineeseen lopulta hyvin. Viitoituksella ohitin muut, jotka käänsivät kartan siinä. Hasek tuli K-pisteen jälkeen ensimmäisenä mun perässä ja meni myös ohi. Hän tykkää ajaa kärjessä. Hasek kysyi multa koodin ja vastasin, että sama on. En saanut kuitenkaan kartasta ihan riittävästi selvää, että olisin ajanut rastille suorinta uraa, vaan päätin kiertää varmemmin tietä takakautta. Hasek lähti rastille suorempaan. Vähän ennen rastia näin Hasekin ja Venäjän Buzovkinin tulevan sieltä pois ja näin eron heihin. Loppu toisesta lenkistä olikin yksinäistä, näin muita tulevan vastaan välillä rasteilla käydessä, mutta en varsinaisesti ajanut kenenkään kanssa. Suunnistus oli helppoo ja sain pidettyä hyvää vauhtia yllä. Lenkin vikalla rastilla näin taas eron Hasekiin, kun se rasti käytiin pistona. Tällä kertaa jätin viime kierroksesta oppineena kartanvaihdon myöhemmälle. Avasin telineen juuri ennen yleisörastia ja vanhan kartan sai nyt tiputtaa varvausviitoitukselle maahan. Suljin telineen uudestaan ja yllätyin vähän seuraavan lenkin ekasta välistä, joka olikin aika pitkä. Katsoin, että oikealla ihan kartan laidassa menevä polku on varmaan aika mutkitteleva ja siten hidas, joten sitä ei kannattaisi ajaa. Vasemmalta ei kannattaisi kiertää liian pitkästi. Niimpä tein valinnan mennä K-pisteeltä vasemmalle, heti oikealle ja mutkan jälkeen oikealle leveelle katkoviivalle. Näin Wohankan edessäni toteuttavan samaa valintaa. Se osoittautuikin selvästi parhaaksi valinnaksi. Mustalla tiellä matkalla kuudelletoista Steinthal tuli rinnalle ja kuulin takanani jonkun muunkin. Se oli Buzovkin. Näin Tsekkiläisten kääntyvän ensimmäisestä risteyksestä oikealle. Mun suunnitelma oli mennä vasta seuraavasta. Myös Steinthal tuli seuraavasta, Buzovkin kääntyi Tsekkiläisten tapaan aiemmasta. Rastille 17 vedin Steithalin ja Buzovkin edessä ja näin Tsekit edellä. Suunnistus oli helppoa. Rastilla 18 Tsekkiläiset jostain syystä pysähtyivät, joten saimme heidät kiinni. Niinpä oltiin viidestään kärjessä yhdessä. Rastilla 19 käytiin pistona ja käännöksessä tahtoi olla vähän ruuhkaa. Rastin jälkeen olin toisena Hasekin perässä. Hasek jatkoi tielle, jota en itse ensin edes huomannut kartalta, joten käännyin vasemmalle pitkälle katkouralle. Kuulin, että joku tuli perään, mutta en tiennyt kuinka moni. Kohta kuului kolinaa takaa. En tiennyt mitä kävi, mutta maalissa Steinthal osasi kertoa, että Wohankalla keppi rikkoi pyörän. Niinpä meitä oli enää neljä jäljellä. Hasekin valinta oli toki parempi ja hän pääsi taas vähän karkuun. Rastille 21 päätin lähteä tietä. Buzovkin lähti perään ja Steithal meni vasemman kautta. Tiellä Buzovkin tuli ohi ja iskin siihen peesiin. Rastin 21 jälkeen myös meidän takana ajaneita tuli vastaan, joten nähtiin ero toisiimme. Rastille 22 ajoin ensin Buzovkinin perässä, mutta lopussa otin suoremman valinnan. En edes huomannut Steinthalia perässäni, mutta hän tulikin yhtäkkiä ylämäessä ohi. Siinä mun jalka painoi jo vähän turhan paljon. Hasek otti huonon reitinvalinnan oikealta ja tuli Buzovkinin kanssa rastilta vastaan vain vähän ennen meitä. Lenkin lopussa kaikilla neljällä olikin sattumalta sama hajonta. Hasek otti taas huonon valinnan ja olikin kohta jo mun takana. Buzovkin ja Steinthal meni vähän edempänä. Yleisörastia edeltävän rastin jälkeen Buzovkin pysähtyi ja saatiin hänet melkein kiinni. Steithal otti eri reitinvalinnan vasemmalta, mikä meni aika tasoihin. Ylämäessä ennen yleisörastia Hasek meni musta ohi ja sai parin metrin eronkin. Viitoituksella vaihdoin kartan aika rauhassa, mikä oli virhe. Siinä olisi pitänyt kuroa ero takaisin umpeen ja päästä Hasekin perään. Hasek saikin kärkikaksikon kohta kiinni ja itse olin muutama kymmentä metriä kolmikon perässä. Loppulenkillä huomasin nopeasti, että ero ei ajamalla muutu ja kartasta näin myös, että kolmikko tuskin enää virheitä tekisi. Niinpä koitin käyttää kaikki mahdollisuudet ottaa eri reitinvalinta, jos sillä saisi eroa kavennettua. Kaikki valinnat meni kuitenkin melkein tasoihin. Steinthal ratkaisi mestaruuden viimeistä edellisen välin reitinvalinnallaan ja Hasek ja Buzovkin ratkaisi hopean jalalla. Mulle jäi siis nelossija. Saatoin olla kuitenkin tyytyväinen suoritukseeni. Olin tehnyt omaa työtä koko kisan ajan ja selvinnyt pienillä virheillä. Joissain kohdissa olisi voinut tehdä toisia ratkaisuja, jolloin tulokset olisi voineet kääntyä paremmin päin, mutta kisa on niin nopeatempoinen ja tilanteet tulee niin nopeasti vastaan, että joka kerralla ei ratkaisu välttämättä ole optimaalinen.

Henkilökohtaiset kisat oli nyt kisattu ja jäljellä olisi enää lauantain kisat päättävä viesti. Meillä tulisi olemaan kova joukkue, Tomi, Teemu ja minä. Tsekki vaikutti ennakolta kovimmalta vastustajalta. Lisäksi mm. Tanskalla ja Venäjällä olisi hyvät joukkueet. Viestistä lisää seuraavassa osassa.