Kausi 2018

MM-sprintti

MM-sprintti

Pyöräsuunnistuskausi ja suunnistuskausi päättyivät ja kauteen voin olla tyytyväinen.

Parhaat hetket oli elokuun alussa Itävallassa, pyöräsuunnistuksen nuorten MM-kisoissa. Tiesin, että onnistuneilla suorituksilla on mitali mahdollinen ja kaksi mitalia kotiin toinkin. Keskimatkalta hopeaa ja sprintistä pronssia. Keskimatka vaati tarkkaa suunnistusta ja siinä onnistuin hyvin koko kisan ajan. Kun myös ajo kulki hyvin loppuun saakka, pystyi maalissa olla tyytyväinen suoritukseen. Sprintti ajettiin armeijan kasarmialueella, jossa onnistuin pitämään suunnistuksen riittävän edellä, jolloin vauhti pysyi kovana koko suorituksen ajan. Näin pystyi taas olla maalissa tyytyväinen.

Nuorten EM-kilpailut pidettiin kesäkuun lopussa Unkarissa. Edeltävän viikon flunssa vei parasta iskua kisoista. Sain silti ihan hyvät suoritukset sprintissä ja keskimatkalla, mutta molemmissa yksi virhe pilasi kisan. Kisat päättäneessä viestissä ajettiin kuitenkin mestaruuteen, joten ihan tyhjin käsin ei kotiin tarvinnut lähteä.

Suunnistuskisoja ehdin käydä vähemmän kuin aiempina kausina. Suunnistus onnistui kuitenkin usein hyvin, varsinkin suoritusten määrään nähden. Valitettavasti juoksu ei silti aina kulkenut toivotusti, kun suurimman osan reeneistä ja kisoista tein pyörällä. Hyviin kisoihin lukeutuu mm. SM-keskimatka, jossa olin 11.

EM-keksimatka

EM-keksimatka

Ensi kaudella päätavoitteet ovat pyöräsuunnistuksen nuorten MM-kisoissa Tanskassa heinä-elokuun vaihteessa. Sitä ennen ainakin talven harjoituskausi kuluu Santahaminan urheilukoulussa varusmiespalvelusta suorittaessa.

Kuluneesta kaudesta lisää löydät facebookista. Sinne päivitän myös tulevia kuulumisia.

Kiitos kaikille, jotka ovat mahdollistaneet urheilemiseni!